X

Tour des Collines – Grinta ! Challenge 07/05/2022

Foto's Fotoservice

Fotoservice

SPORTOGRAF.COM is de officiële fotoservice van de Tour des Collines – Grinta ! Challenge. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen.

Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Bekijk hier je foto's

Op zaterdag 7 mei verwelkomen we alle fietsliefhebbers in Doornik voor de Tour des Collines, de 4e tocht van de Proximus Cycling Challenge. Tijdens deze tocht laten we de Vlaamse Ardennen (letterlijk) links liggen, maar gaan we op ontdekking in ‘Le Pays des Collines’, het Land van de Heuvels, dat z’n naam alle eer aan doet! Je hebt keuze uit 4 afstanden: 70, 115, 150 en 170 km.

Parcours Praktische info

Parcours

De Tour des Collines – Grinta! Challenge doet prachtige, rustige wegen aan in ‘Le Pays des Collines’. De heuvelachtige regio bevindt zich tussen Doornik en Brussel en biedt fantastische uitzichten dankzij de talrijke plateaus. Ontdek je graag een nieuwe omgeving en ben je niet vies van enkele klimmetjes? Dan is de deze cyclotocht zeker iets voor jou!

De GPX-files van het parcours zullen 2 dagen voor het event online staan.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 70 km (700 hoogtemeters)
 • 115 km (1400 hoogtemeters)
 • 150 km (1900 hoogtemeters)
 • 170 km (2250 hoogtemeters)

Parcours in detail

Parcoursoverzicht

Parcours Mont St.Aubert

1. Mont St.Aubert

Na 3 km schuiven we al een eerste helling voor je wielen: de Mont St. Aubert is een geasfalteerde helling van een kleine 1500m en een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 5%. Ideaal om op te warmen dus!

(70-115-150-170 km)

Meer info

Parcours Mont Mainvault

2. Mont Mainvault

Na ongeveer 1/3e van de rit wacht de langste beklimming van de dag: de Mont Mainvault. De helling start in Mainvault en de top ligt 2,2km hoger met onderweg een maximaal stijgingspercentage van 11%.

(115-150-170 km)

Meer info

Parcours Haizette

3. Haizette

Kort na de 2e bevoorrading wachten de pittigste hellingen. Met Hurdumont (enkel 171km) & Haizette staan er 2 beklimmingen tot 18% op het menu! Geen te zware maaltijd op de 2e bevoorrading is aangeraden.

(150-170 km)

Meer info

Meer info over het volledige parcours volgt binnenkort.

Voorbereiding

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton